Școală Profesională în Sistem Dual la Rodna

743

Căminul Cultural Rodna a găzduit duminică, 21 iulie, un event de execepție în ceea ce privește Școala Profesională in Sistem Dual,, Școala Fara Șomeri!  Faptul a fost confirmat chiar de invitatul principal, Cornel Bertea Hanganu, fondatorul ”Școlii fără Șomeri”. Potrivit celor spuse de acesta, o școală profesională în sistem dual va începe să funcționeze în cadrul Liceului Tehnologic Rodna.

  

 Un eveniment de exceptie organizat de Primaria Rodna in parteneriat cu Scoala Fara Someri, prin care Primaria Comunei Rodna, Judetul Bistrita Nasaud se implica serios in implementarea Scolii Profesionale in Sistem Dual, Scoala Fara Someri. 
Sunt cateva elemente de noutate in acest demers:
1. Scoala Profesionala in Sistem Dual de la Rodna se va realiza in cadrul Liceului Tehnologic ”Florian Porcius” Rodna care datorita scolii profesionale s-a transformat din scoala gimnaziala in liceu tehnologic.
2. In premiera am avut prezenti ca participanti la eveniment, beneficiarii unei masuri de antreprenoriat in cadrul POCU 4.2 implementat de Primaria Rodna la nivelul comunitatii
3. In urma discutiilor vom avea cel putin 8 clase in sistem dual (urmeaza sa realizam o sistematizare a solicitarilor agentilor economici prezenti, dar doar un singur agent economic a solicitat 4 clase pentru 4 specializari diferite)”, a scris Hanganu pe pagina sa de socializare.