Se anunță vreme instabilă în continuare!

110

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben și cod portocaliu de vreme instabilă, în diferite regiuni ale țării. Și o parte a județului Bistrița-Năsăud se află sub cod galben de ploi.

În intervalul 15 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00, este în vigoare atenționarea cod galben. Potrivit meteorologilor, local în Moldova, jumătatea vestică a Munteniei, estul Transilvaniei, zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse, 40 l/mp. Vântul va avea temporar intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, peste 80…90 km/h.

„Astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici şi pe durată scurtă şi în celelalte regiuni. Vremea se va menţine în general instabilă până la sfârşitul săptămânii”, precizează ANM.

În intervalul 15 iunie, ora 12:00 – 16 iunie, ora 23:00, în vigoare este avertizarea cod portocaliu. În Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și cea mai mare parte a Moldovei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe spații mici 50…60 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70…90 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h şi vor fi vijelii.

Zonele afectate