Se ridică restricțiile de final de săptămână pentru Bistrița și Chiochiș!

127

Întrucât incidența cazurilor de CoVid-19 a coborât sub pragul de 3,5 la mia de locuitori în municipiul Bistrița și în comuna Chiochiș, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a decis ca restricțiile de week-end să fie ridicate în cele două unități administrativ-teritoriale, a anunțat Instituția Prefectului.

Astfel, au fost ridicate restricțiile care impuneau un program redus de funcționare al agenților comerciali și suspendarea activităților în sălile de sport/fitness.

”Conform hotărârii CJSU Bistrița-Năsăud nr. 107, începând cu data de 20 aprilie 2021, sălile de sport/fitness își pot relua activitatea respectând normele sanitare. De asemenea, circulația persoanelor este permisă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 05:00 – 22:00; circulația în afara acestui interval este permisă doar pentru motive întemeiate, stabilite de lege, și cu prezentarea unei declarații pe propria răspundere”, informează Instituția Prefectului.

La data de 19 aprilie, incidența în municipiul Bistrița este de 3,48 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că această unitate administrativ-teritorială rămâne în scenariul roșu, activitatea din interiorul restaurantelor și cafenelelor fiind în continuare suspendată. Este interzisă în continuare activitatea din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, dar și al operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Unitatea administrativ-teritorială Chiochiș are incidența sub pragul de 1,5 la mia de locuitori, astfel că a trecut în scenariul verde.