Șeful CJ Bistrița-Năsăud: ”Până la Sărbătoarea Sfintei Marii, drumul Ilva Mică – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei va fi bun dintr-un capăt în altul”

58

Tronsonul de drum Ilva Mică – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei, care face parte din Lotul 4 al DJ 172D – Poarta Transilvaniei, va fi finalizat în vara acestui an, dă asigurări președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan. Potrivit acestuia, începând cu mijlocul lunii august, locuitorii de pe Valea Ilvelor vor circula în condiții mult mai bune.

”Până la Sărbătoarea Sfintei Marii, drumul Ilva Mică – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei va fi bun dintr-un capăt în altul. Este vorba despre Lotul 4 din Poarta Transilvaniei, o lucrare cu o garanție de 10 ani, care vizează, pe lângă modernizarea carosabilului și construirea a 80 de podețe, reabilitarea a 3 poduri, amenajarea a 64 de drumuri laterale, șanțuri și rigole carosabile, ziduri de sprijin pe o distanță de 6.7 km și elemente destinate siguranței circulației: 562 de indicatoare și parapet de siguranță pe o lungime de 6,45 km. Toți locuitorii județului trebuie să meargă pe drum bun, iar pentru acest lucru, așa cum ne-am asumat, continuăm munca”, a transmis șeful administrației județene, Emil Radu Moldovan, printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

Lucrările la acest tronson au fost demarate în luna martie a acestui an și sunt executate de asocierea dintre SC MIS GRUP SRL – lider de asociere cu SC LDP SA – asociați (vor executa lucrările de construcții) și SC DILUCA PROJECT SRL (lucrările de proiectare și asistență tehnică).

Tronsonul de la Ilva Mică – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei are o lungime de 18,8 km.

Valoarea investiției pentru reabilitarea acestui drum este de 50,6 milioane lei (aproximativ 10 milioane de euro).