Senatorul Ioan Deneș (PNL): ”Actuala guvernare nu a făcut nimic din ceea ce a promis”

192

Senatorul PSD Ioan Deneș acuză actuala guvernare că, în cele două luni de când a început munca, nu a realizat nimic din ceea ce a promis oamenilor. Potrivit acestuia, în bugetul de stat pe anul în curs nu se regăsesc mare parte din promisiunile făcute în campania electorală. 

”În cele două luni de când actuala coaliție se află la guvernare și de când au creat o majoritate în Parlament, am așteptat cu toții să vedem care sunt prioritățile legislative și executive ale acestei coaliții. Mulți dintre noi ne-am fi așteptat să vedem măsuri în domeniul sănătății, domeniu de importanță zero pentru societatea românească, dar observăm că bugetul Ministerului Sănătății scade cu peste 11 procente. Ne-am fi așteptat să vedem măsuri în zona HoReCa, dar observăm că în 2021 nu se mai acordă voucherele de vacanță, pentru că industria HoReCa are legătură strânsă cu aceste vouchere de vacanță. Apoi ne-am fi așteptat să vedem măsuri în zona IMM-urilor, dar observăm că se listează la bursă ultimele companii de stat profitabile, pentru a fi înstrăinate. Ne-am fi așteptat să vedem măsuri privind creșterea pensiilor și observăm că, într-o declarație nefericită, premierul Cîțu ne spune că e o diferență în ce înseamnă programul electoral și programul de guvernare. Măcar acea creștere de 8 la sută să o facă pentru pensionari. De asemenea, ne-am fi așteptat să vedem măsuri pentru creșterea salariului minim”, a declarat Ioan Deneș într-o conferință de presă.

Senatorul social democrat supune că niciuna dintre promisiuni nu a fost îndeplinită și afirmă că a ajuns la concluzia că pensionarii, precum și alte categorii de persoane nu reprezintă o prioritate pentru actualii guvernanți.