Și polițiștii au dat zeci de amenzi în Ajun de Crăciun

242

Zeci de sancțiuni au fost aplicate de polițiștii bistrițeni în urma controalelor efectuate în Ajunul Crăciunului, valoarea totală a acestora fiind de circa 16.000 de lei.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, ieri, 24 decembrie, la nivel județean, peste 120 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context, au mai fost organizate în tot județul 14 acțiuni punctuale, la care au acționat, în sistem integrat, 77 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Au fost verificate peste 2300 de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul controalelor efectuate. Totodată, au fost verificate 133 de societăți comerciale, iar în cadrul acţiunilor, reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus și, în special, cu privire la dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale. De asemenea, au fost oprite pentru control 124 de mijloace de transport, iar conducătorii auto au fost atenționați de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

Pentru neregulile constatate, oamenii legii au aplicat 79 de  sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.000 de lei. Din totalul acestora,16 sancțiuni în valoare de 4.000 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulațiev, în intervalul orar 23.00-05.00, celelalte sancțiuni fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.