vineri, mai 27, 2022
AcasăAdministrație-PoliticSocial democrații din Bistrița îl acuză pe primarul Ioan Turc că se...

Social democrații din Bistrița îl acuză pe primarul Ioan Turc că se laudă cu proiectele fostei administrații

-

Social democrații din Bistrița îl acuză pe primarul Ioan Turc că îi minte pe bistrițeni atunci când prezintă realizările sale din primul an de mandat și susțin că edilul Bistriței se laudă cu proiecte care nu îi aparțin. 

A trecut deja un an de zile de când Ioan Turc, USR și PNL conduc acest oraș și, chiar dacă domnia sa nu a făcut un bilanț, ne-am permis să îi facem noi un bilanț pentru că domnia sa, atunci când comunică pe Facebook, prezintă niște proiecte care nu îi aparțin. Mai bine să vorbim despre acest adevăr decât să îl lăsăm pe domnul Turc să îi ia de proști pe bistrițeni și să se laude cu o muncă care nu îi aparține”, a precizat Daniel Suciu.

Liderul social democraților din Bistrița a prezentat un bilanț întocmit de PSD cu privire la acțiunile primarului din primul an de mandat la conducerea Primăriei Bistrița.

La rândul său, consilierul local Dumitru Alexandru Bria a adăugat că un an de mandat reprezintă un ”termen decent” pentru a putea face ”o analiză realistă”. Totodată, social democrații și-au arătat îngrijorarea cu privire la faptul că noua administrație nu a promovat nici măcar un proiect propriu.

”Nu ne-am propus să punem etichete, e o stare de fapt pe care vrem să o spunem. Constatarea, în mare, este că în afară de continuarea unor proiecte pe care noi le-am promovat şi le-am finanţat, nu avem alte proiecte promovate de noua administraţie şi asta este un lucru îngrijorător. Mai mult, trebuie spus că din vechile proiecte unele au fost abandonate, şi mă refer la Centrul Intermodal la a cărui implementare s-a renunțat. (…). Pentru unii poate să nu însemne nimic lipsa Centrului Intermodal, pentru cei care locuiesc în zonă poate să însemne lipsa unei pasarele pentru a accesa zona industrială, dar dacă ne referim la activitatea economică din oraş, lipsa acelor milioane de euro injectate în economia locală o să ne coste pe toţi şi efectele se vor vedea în timp. (…) Proiectele aflate acum în derulare sunt proiectele noastre, dar domnul primar și le arogă. Vom reaminti bistrițenilor cine a promovat aceste proiecte și ne manifestă îngrijorarea cu privire la faptul că nici măcar un proiect serios nu a fost promovat anul acesta. (…) Cu tot respectul, domnul primar trebuie să se comute mental din starea de candidat al orașului în cea de primar al orașului”, a spus Alexandru Bria.

Ulterior, Daniel Suciu a prezentat un videoclip în care a arătat care sunt proiectele pentru care fosta administraţie a obținut finanţare din fonduri europene sau guvernamentale şi care acum sunt însuşite de primarul Ioan Turc.

Domnul primar spune că avem 30 de șantiere în implementare și 80 de milioane de euro valoarea acestora. De aici am plecat și noi. Toată lumea știe că tot ceea ce a moștenit domnul Turc și actuala administrație este munca fostei administrații”, a completat Suciu.

Printre proiectele la care liderul social democraților din Bistrița a făcut referire s-au numărat și cele care vizează reabilitarea unor școli (Școala Gimnazială nr. 1, Şcoala Gimnazială nr. 4, Şcoala Gimnazială ”Lucian Blaga”, Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu”), dar și altele care fac referire la infrastructura rutieră a orașului (drum de acces şi utilităţi pe Valea Ghinzii, Linia Verde, piste de biciclete) sau cea socială (Centru de zi pentru Persoane Vârstnice pe str. Octavian Goga, Cămin Cultural Slătiniţa).

Ulterior, Daniel Suciu a vorbit și despre promisiunile neonorate până acum ale primarului din campania electorală:

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri