Spectacolul ”Vasilache și Marioara în jurul lumii” ajunge și la Bistrița

133

Miercuri, 19 mai, Teatrul de păpuși PUCK din Cluj-Napoca, instituție de cultură cu o vastă activitate națională și internațională, va prezenta, la Bistrița, spectacolul ”Vasilache și Marioara în jurul lumii”. Evenimentul va avea loc în sala Palatului Culturii din municipiu, la la orele 11.00 și 12.30. 

Plictisiți de viața pe care o trăiesc în căsuța lor, Vasilache și Mărioara hotărăsc că este timpul să pornească într-o călătorie. Nu știu, însă, ce îi așteaptă și prin câte peripeții vor trece, călătorind prin timp și spațiu.

În teatrul de bâlci în general și în special în Vasilache și Marioara, există personaje iconice, care înving întotdeauna, datorită istețimii și bunătății lor sufletești. Am păstrat această dimensiune a personajelor, pe care am redat-o sub forma unei ingenuități specifice oamenilor curioși și dornici de a cunoaște lumea înconjurătoare“, explică Ionuț Constantinescu, cel care semnează regia, scenariul și ilustrația muzicală a spectacolului.

Ionuț Constantinescu regândește și adaptează povestea lui Vasilache și a Marioarei din teatrul de bâlci tradițional, într-un context nou, cu personaje noi, cu întâlniri fantastice și obiecte vrăjite. De data aceasta, protagoniștii devin exploratori, iar în drumul lor se întâlnesc cu Dumnezeu, Dracul, Moartea, Elvis Presley și alte personaje care animă savuros situațiile.

În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Ion Iurcu și Robert Trifan. Scenografia este semnată de Andra Ștefan, light designul de Călin Negrea, ilustrația muzicală de Nagy Attila, iar regia tehnică de Mihai Pamfiloiu. Sculptura este realizată de Florin Marin, iar pictura de Elena Ilaș.

Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

Prețul biletului de intrare este de 7 lei.