Spermezeu are propriul târg de Crăciun. Primarul Sorin Hognogi a aprins luminile festive alături de prefectul Stelian Dolha

797

Zeci de copii, părinții acestora, săteni de pe întreaga vale a Țibleșului au luat parte la deschiderea oficială a primului târg de Crăciun din această zonă. La evenimentul organizat fără cusur de primarul Sorin Hognogi și angajații primăriei Spermezeu a luat parte și prefectul Stelian Dolha. Tot în această seară, mai mulți copii urcați pe scenă au numărat și au aprins la unison primele luminițe de Crăciun din istoria comunei, în același timp, mai multe lampioane fiind lansate să cucerească cerul din care, din păcate, a început să curgă ploaia.

Dacă primarul Sorin Hognogi a vorbit despre eforturile făcute de primărie pentru organizarea aceastui eveniment de nota 10.00 dar și de programul pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă, Stelian Dolha și-a intrat în rolul de prefect, cu un discurs neutru despre primar, oameni și sărbători.

Stelian Dolha, prefect: ”Atmosferă de poveste în această seară la Spermezeu, acolo unde administrația locală și un primar plin de energie, Sorin Hognogi au inaugurat primul Târg de Crăciun. Am fost onorat să particip la acest eveniment, o lecție despre cum se poate organiza într-o comunitate mică un târg de Crăciun cu nimic mai prejos decât se organizează în zonele urbane. Bravo, organizatorilor!”

Pe scenă au urcat, pe rând, Grupul de colindători al Primăriei Spermezeu, Corul Bisericii Ortodoxe şi Corul Bisericii Penticostale Spermezeu, Ansamblul de colindători din Feldru, Florin Săsărman, Alexandru Filip, Ionuţ Bledea şi Diana Cârlig. Prezentatorul evenimentului a fost Petrică Someșanul de la Radio Someș.

„Vă așteaptă  o mulţime de surprize. Îl avem în mijlocul nostru pe Moş Crăciun, care la căsuţa lui îi va aştepta pe copiii cuminţi cu multe cadouri. Invităm toţi locuitorii de pe Valea Ţibleşului, dar şi pe cei de la oraş, să vină la târg să-şi achiziţioneze preparate tradiţionale de sărbători şi să se bucure alături de noi de surprizele oferite. Împreună cu colegii din aparatul administrativ ne străduim să realizăm un eveniment de neuitat”, a mai spus primarul Sorin Hognogi.

Trebuie știut faptul că:

Pe 21 decembrie, de la ora 17.00, în cadrul târgului, se va derula şi a IX-a ediţie a Festivalului Interjudeţean de Colinde „De ieşi gazdă până-n pragu”, în cadrul căruia vor urca pe scenă colindători din Sita, Cheţiu, Liceul de Muzică „Tudor Jarda” Bistriţa, Ansamblul „Poieniţa” din Poiana Stampei şi Grupul coral „Oremus” al Seminarului Teologic Cluj-Napoca. Spectacolele continuă pe 22 decembrie, de la ora 17.00, cu colindătorii Şcolii Gimnaziale Spermezeu, Ansamblul folcloric „Ţibleşul” şi Ansamblul folcloric „Cununa Someşeană” din Maieru. După mai bine de 20 de ani, tradiţia petrecerilor de altădată va fi reînviată prin Balul de Crăciun, ce va avea loc pe 26 decembrie., ne-a declarat primarul Sorin Hognogi.