Sportivii de la Clubul Ilyo, la două competiții importante de Taekwondo (FOTO)

258

În perioada 9 -13 decembrie 2020, localitatea Sarajevo din Bosnia Herțegovina a fost gazda a două competiții importante de Taekwondo WT: Campionatul European pe Categorii Olimpice pentru Seniori și Campionatul European de Cadeți.

Un număr de 4 sportivi ai Clubului Sportiv ILYO au făcut parte din lotul României la aceste evenimente sportive, și anume: Musteață Liana Ionela și Riti Răzvan la seniori și Riti Ana și Agrișan Ștefan Gabriel la cadeți.

Datorită pandemiei de coronavirus, care a generat întreruperi de peste 3 luni în activitatea sistematică de pregătire a sportivilor, sportivii bistrițeni au reușit doar două clasări pe locul 5 la Campionatul European de Cadeți, locuri obținute de sportivii Riti Ana și Agrișan Ștefan Gabriel. Sportivii Musteață Liana Ionela și Riti Răzvan sunt la început de drum la categoria Seniori, ei având doar 18, respectiv 17 ani.

Sperăm ca evoluția pandemiei de COVID-19 să nu mai influențeze negativ pregătirea sportivilor de performanță și, până la calificările pentru Jocurile Olimpice, sportiva Musteață Liana Ionela să fie într-o formă sportivă superioară care să o califice la Jocurile Olimpice, idealul suprem al oricărui sportiv”, a precizat Marius Muti, mentorul clubului bistrițean ILYO.

Delegația României a obținut o medalie de argint și două medalii de bronz la Campionatul European de Cadeți.