Starea de alertă se prelungește. A fost actualizată și lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

230

La propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Guvernul României a adoptat o nouă hotărâre prin care s-a stabilit prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României, dar și alte măsuri referitoare la organizarea ceremoniilor dedicate Zilei Naționale a României și la desfășurarea scrutinului electoral din 6 decembrie. 

În ceea ce privește starea de alertă pe teritoriul României, aceasta se prelungește cu încă 30 de zile, începând cu data de 14 noiembrie.

De asemenea, a fost actualizată și lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, pe noua listă figurând un număr de 30 de state, printre care Austria, Bulgaria, Belgia, Cehia, Franța, Italia, Spania sau Ungaria. Persoanele care sosesc în România din unul dintre aceste state vor intra în carantină la domiciliu pentru 14 zile. Noua listă a intrat în vigoare la data de 13 noiembrie și cuprinde următoarele state:

În plus, hotărârea cuprinde o serie de reglementări cu privire la organizarea ceremoniilor de Ziua Națională a României, dar și referitoare la desfășurarea scrutinului electoral din 6 decembrie.

Hotărârea poate fi consultată AICI.