Ștefania Stere: ”Este absolut necesară înființarea unor noi creșe și grădinițe în municipiul Bistrița și localitățile componente”

209

Consilierii PMP din Consiliul Local Bistrița vor depune un proiect de hotărâre prin care propun înființarea unor noi creșe și grădinițe în municipiul Bistrița și localitățile componente, a anunțat consilierul Ștefania Stere. Dacă acest lucru nu va fi posibil, consilierii sugerează administrației locale să le renoveze măcar pe cele care deja există. 

Atunci când am fost în campanie pentru alegerile locale, problema principală care ne-a fost semnalată era lipsa de creșe și grădinițe. Am discutat cu foarte multe mame care ne-au spus că există o problemă în această direcție și că nu sunt suficiente locuri în creșe și grădinițe. De aceea, unele mame sunt nevoite să stea acasă, pe când altele își duc copiii la instituții private, lucruri care generează costuri suplimentare foarte mari pentru familie. Astfel, inițiativa noastră este de a solicita construcția de cinci creșe și șase grădinițe în municipiul Bistrița și localitățile componente. Sunt localități componente în care nu există grădinițe sau, dacă totuși există, acestea sunt închise, părinții fiind nevoiți să vină în Bistrița și să aducă copiii la creșe și grădinițe din oraș. Înfiinţarea acestor creşe şi grădiniţe este esenţială pentru noi și pentru părinți. Ne-am propus să construim spații noi sau chiar să renovăm spațiile pe care municipiul Bistrița le are deja. În ceea ce privește locațiile, știm că municipiul Bistrița are spații în proprietate, deci ar putea renova acele spații sau ar putea construi de la zero”, a explicat consilierul Ștefania Stere într-o conferință de presă.

Consilierii PMP din Consiliul Local Bistrița au propus chiar utilizarea fostelor puncte termice pentru construcția de noi spații educaționale, mai ales că aceste imobile aflate deja în paragină nu au primit încă alte destinații.

Totodată, o altă propunere a consilierilor PMP este ca administrația locală să renoveze o parte dintre imobilele pe care intenționează să le scoată la vânzare și să le transforme în creșe sau grădinițe.

Proiectul de hotărâre care prevede construcția sau renovarea a cinci creșe și șase grădinițe în municipiul Bistrița și în localitățile componente va fi depus astăzi, urmând ca acesta să fie dezbătut de Consiliul Local Bistrița.