vineri, iulie 12, 2024
AcasăExternA fost eutanasiat românul care își împușcase colegii de muncă în Spania....

A fost eutanasiat românul care își împușcase colegii de muncă în Spania. Bărbatul era paralizat

-

Românul care a împușcat 3 colegi de muncă și un polițist în Spania a fost eutanasiat. Pistolarul de la Tarragona ceruse în mod expres acest lucru, fiind paralizat.

Marin Eugen Sabău și-a împușcat anul trecut trei colegi de muncă și un polițist. În urma schimbului de focuri cu oamenii legii, bărbatul a rămas la rândul său paralizat.

Sabău devine astfel primul deținut din Spania care a obținut acest drept, de a fi eutanasiat. Spania legalizase sinuciderea asistată în 2021.

Românul a fost eutanasiat la spitalul penitenciarului Terrass din Spania, după ce un tribunal aprobase în 4 august cererea sa de eutanasiere. Bărbatul era paralizat din 14 decembrie 2021, după incidentul armat pe care l-a provocat.

Judecătorii spanioli au considerat că ”situația de vulnerabilitate insurmontabilă, durere și suferință” în care se află Marin Eugen Sabău face legitimă cererea sa de a fi eutanasiat, înainte de a fi judecat pentru că și-a împușcat trei colegi de muncă la firma de pază unde lucra.

Bărbatul în vârstă de 46 de ani era un mare pasionat de arme

și un membru al unui club de tir și era angajat ca agent de securitate la o firmă din Tarragona.

Supărat că a fost concediat de la locul de muncă după mai multe conflicte, Sabău a decis să se răzbune pe colegi și a deschis focul la întâmplare, împușcând trei dintre aceștia.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a intrat în 14 decembrie 2021 înarmat în sediul fostului loc de muncă unde și-a împușcat trei colegi, rănindu-i grav. După faptă, a fugit și s-a ascuns la o fermă din apropiere, unde a fost localizat de forțele speciale ale Poliției din Spania.

În schimbul de focuri iscat cu polițiștii, Sabău a rănit grav un om al legii, după care a căzut secerat de gloanțele polițiștilor. În urma acestui schimb de focuri, românul a rămas paralizat complet și situația sa a fost considerată ”ireversibilă” de către medici.

Mai mult, bărbatul s-a ales cu un picior amputat, pentru ca situația sa să fie și mai tragică. În aceste condiții, tribunalul spaniol a considerat că eutanasierea sa este un lucru uman și acceptabil.

Membrilor familiei li s-a permis să-și ia rămas bun și să petreacă împreună cu Eugen Sabău prima parte a zilei de marți, notează publicația Nius. Gerard Amigó, avocatul lui Sabău, a declarat că procedura a avut loc la ora 14.00, un ceas mai târziu în România. Decesul a survenit după cinci minute. Românul a fost de acord să-și doneze organele, iar o echipă medicală le recoltează. Procesul va dura câteva ore.


Sursa: fanatik.ro, libertatea.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri