Străzi, poduri, dispensarul uman, rețele de apă și iluminat public, principalele obiective de investiții din 2019, în comuna Salva

1411

Pentru anul în curs, comuna Salva va derula o serie de proiecte care vor îmbunătăți condițiile de viață a locuitorilor. Reabilitarea unor noi străzi dar și cea a dispensarului uman, modernizarea de poduri și punți pietonale, extinderea rețelelor de alimentare cu apă și modernizarea sistemului de iluminat public, sunt obiective pe care primarul Gheorghe Onul ni le-a dezvăluit în cadrul discuției pe care am purtat-o miercuri.

Cu fondurile guvernamentale atribuite în cadrul celei de-a doua etape a Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), vom reuși să finalizăm lucrările de reabilitare a dispensarului medical, realizate acum în proporție de 40 la sută, investiție în valoare de 170.000 de lei realizată de firma GSL din Telciu. Tot prin PNDL, în acest an vom construi trei punți pietonale, din care una peste Someș și două peste Sălăuța, lucrare în valoare de 4,15 milioane lei ce este contractată din 2018 și ce va fi realizată de către firma Dimex 2000 Company Rebrișoara. Cu fonduri guvernamentale, mai precis 610.000 lei, se va moderniza podul din centrul comunei peste Sălăuța, lucrare contractată din 2018 și ce va finalizată în acest an de către SC Celsie Excelent Beclean. Aici, vor fi realizate două benzi de circulație față de una cât este în prezent. Pe de altă parte, Guvernul ne-a alocat 530.000 de lei pentru extinderea rețelelor de alimentare cu apă la Mănăstirea ”Izvorul Tămăduirii”, proiect tehnic aflat în curs de finalizare după care vom urma procedura de achiziție a lucrărilor. Totodată, prin Ministerul Dezvoltării, suntem cuprinși într-un proiect de reabilitare și modernizare a sistemului public de iluminat.

În ceea ce privește, fondurile europene alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), avem în plan să modernizăm căile de acces ale centrului civic, proiect ce însumează echivalentul a 700.000 de lei, al cărui contract de achiziție a lucrărilor este în curs de avizare la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest din Satu Mare, precum și să punem în aplicare etapa a doua de modernizare a străzilor prin Măsura 7.2, proiect edilitar în valoare de 1 milion de euro”, a trecut în revistă primarul Gheorghe Onul.