Subiectele la proba scrisă la Română a Bacalaureatului: Bacovia sau Blaga la profilul Real, Arghezi sau Barbu la Uman

939

Subiectele de la proba scrisă de Limba și literatura română susținută astăzi la Bacalaureat au inclus printre cerințe realizarea unui eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor Bacovia sau Blaga pentru Real și Arghezi sau Barbu la Uman.

Examenul de Limba română a început la ora 9:00, iar elevii au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele.

Subiectele de la examenul de Limba și literatura română de la Bacalaureat sunt diferite, în funcție de profilul liceului absolvit și de filiera acestuia. La profilul Real, tehnologic, primul dintre subiectele la Română la prima sesiune a Bacalaureatului 2019 a constat într-un un text din Costache Negruzzi, cu mai multe cerințe. Un alt subiect a fost argumentarea în 400 de cuvinte a faptului că un text, la alegere, din George Bacovia sau Lucian Blaga aparține genului liric.

La profilul Uman, subiectul s-a axat tot pe poezie, candidații având de rezolvat cerințe ce au vizat opera lui Tudor Arghezi și Ion Barbu. Subiectele complete la Română BAC 2019 vor fi publicate imediat după încheierea examenului. Baremul va fi publicat pe edu.ro și pe realitatea.net în jurul orei 15:00.

Marţi, 2 iulie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă – E)b) – maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană și italiană.

Miercuri, 3 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului – E)c).

Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării – E)d), este programată joi, 4 iulie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12:00).

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.