SUNT ANUNŢATE CONTROALE ŞI VERIFICĂRI LA ŞCOLI. Cine spune asta?

693
La sediul Instituţiei Prefectului a avut loc astăzi o videoconferință a  conducerii MAI cu prefecții, șefii structurilor MAI din teritoriu și reprezentanții inspectoratelor școlare județene, fiind discutate  aspecte ce țin de începerea anului școlar în condiții de siguranță pentru copii.
Scopul ședinței a fost verificarea stadiului pregătirii unităților de învățământ pentru începerea anului școlar, atât din punct de vedere al avizelor de funcționare și securitate la incendiu, dar și al siguranței în zona adiacentă școlilor.
Drept urmare, prefectul Ovidiu Victor Frenț și subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea împreună cu reprezentanți ai ISU Bistrița, ISJ, IPJ și DSP, vor forma Grupuri mixte care vor merge în teren și vor verifica toate școlile unde sunt încă lucrări de reabilitare/modernizare/igienizare din județul nostru.
PREFECTUL OVIDIU FRENŢ: ”În acest moment, pregătirile sunt desfășurare, se fac lucrări de modernizare, reabilitare și igienizare. Din punctul de vedere al colegilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență mai avem doar 50 de unități care acum nu au autorizație, tot datorită faptului că sunt în șantiere școlile, însă ni s-a promis că se va rezolva acest aspect în timp util, până la începerea noului an școlar. De asemenea, în două-trei zile va fi finalizată situația școlilor pe întregul județ, pentru a obține avizele de funcționare necesare.”
 
Ministrul interimar al afacerilor interne a solicitat ca, până la sfârșitul acestei săptămâni, fiecare unitate administrativ-teritorială să realizeze un plan de cooperare în domeniul ordinii și siguranței publice care să vizeze siguranța în școli și în preajma unităților de învățământ.
Autoritățile județene vor continua verificarea tuturor mijloacelor auto care asigură transportul școlar, iar Poliția va intensifica acțiunea de combatere a transportului pirat de persoane.
Ministrul interimar al afacerilor interne a solicitat prefecților să se deplaseze personal în teren împreună cu inspectorii școlari și reprezentanții inspectoratelor județene de Poliție, Pompieri, astfel încât să cunoască în detaliu toate problemele din zona lor de competență.
Termenul pentru o nouă raportare privind stadiul îndeplinirii tuturor acestor măsuri este vineri, 23 august a.c., ora 14.00.
* * *
Creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar rămâne una dintre prioritățile structurilor Ministerului Afacerilor Interne.
Au condus videoconferința, la nivel central: Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministrul afacerilor interne, interimar, Mihai-Viorel FIFOR, împreună cu Valer-Daniel BREAZ, ministrul culturii şi identităţii naţionale și ministru interimar al educației naționale.