Tânăr din Șieu, la volan, dar fără permis; el a fugit de polițiști

88

La doar 17 ani, un tânăr din localitatea Șieu a condus fără permis un autoturism pe drumurile publice, dar polițiștii i-au stricat distracția când i-au ieșit în cale. Oamenii legii au vrut să oprească mașina pentru control, dar tânărul a călcat pedala de accelerație și s-a făcut nevăzut. În cele din urmă, polițiștii l-au identificat. 

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, incidentul a avut loc la finele săptămânii trecute,pe raza localității Budacu de Jos.

La data de 28 mai, după ora 23:00, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe Drumul Județean 173 C, pe raza localității Budacu de Jos. Au efectuat un semnal de oprire a unui autoturism, moment în care conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea. Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului folosind semnalele luminoase și acustice, însă acesta a refuzat să oprească. În urma verificărilor desfășurate de către polițiști, a fost identificat șoferul care la data de 28 mai ar fi condus autoturismul, respectiv un tânăr de 17 ani din localitatea Șieu, acesta recunoscând totodată fapta comisă. S-a stabilit faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

Oamenii legii au întocmit dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și continuă cercetările în acest caz.