joi, iunie 30, 2022
AcasăSocialTemperaturile ridicate preconizate în perioada următoare și activitatea de recenzare, în atenția...

Temperaturile ridicate preconizate în perioada următoare și activitatea de recenzare, în atenția autorităților

-

Prefectul județului – Mica Oprea, subprefecții -Ioan Zăgrean și Atilla Decsei, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și directorul adjunct al Direcției Regionale de Statistică Bistrița Năsăud – Diana Astalîș, au participat la ședința de lucru, în sistem videoconferință, organizată de Ministerul Afacerilor Interne.

La ședința condusă de secretarii de stat, Aneta Matei și Raed Arafat, a participat și directorul Institutului Național de Statistică, Tudorel Andrei, pe ordinea de zi fiind 2 subiecte de actualitate: stadiul derulării Recensământului Populației și Locuințelor și gestionarea efectelor provocate de manifestarea fenomenelor meteorologice din această perioadă.

Luna viitoare se anunță temperaturi ce pot depăși 40 de grade Celsius, motiv pentru care s-a solicitat ca autoritățile locale, ISU, DSP, Serviciul Judetean de Ambulanta, să fie pregătite pentru a interveni în sprijinul cetățenilor acolo unde situația o impune;

În contextul recensământului a fost subliniată problema deficitului de recenzori din cea de-a doua etapă a activității derulate la nivel național, cea de colectare a datelor statistice prin interviurile față în față, situația fiind regăsită cu precădere în marile orașe.

S-a făcut apel la conștientizarea cetățenilor despre importanța recensământului, un rol important în informarea acestora avându-l primarii. Până în prezent, peste 50% din populația României a fost înregistrată ca recenzată de către Institutul Național de Statistică, în județul Bistrița- Năsăud recensământul fiind realizat în proporție de peste 62% din populația estimată.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri