Tot mai multe amenzi pentru nerespectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus

146

Din ce în ce mai multe persoane din Bistrița-Năsăud sunt depistate de polițiști în timp ce încalcă măsurile impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Doar în ultimele 24 de ore, peste 50 de bistrițeni au fost amendați de oamenii legii, fie pentru că nu purtau masca de protecție atunci când se aflau în spații publice, fie pentru că au încălcat restricțiile de circulație pe timp de noapte sau nu au respectat măsura de carantină sau izolare la domiciliu. 

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, aceste nereguli au fost constatate în timpul controalelor efectuate de forțele de ordine în intervalul 19 – 20 ianuarie 2021.

În acest interval, ”au fost verificate peste 1500 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor. Totodată, reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus și în special cu privire la dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale fiind verificate 90 societăți comerciale. De asemenea, au fost oprite pentru control 92 autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

Pentru neregulile constatate în ultimele 24 ore, au fost aplicate 67 sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.000 de lei.

”Din totalul acestora, 54 sancțiuni, în valoarea de 5000 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măștii sanitare de protecție, 3 sancțiuni, în valoare de 3000 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea și 10 sancțiuni, cu avertisment scris pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23:00-05:00”, mai precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

La acțiunile organizate în intervalul 190 – 20 ianuarie 2021 au participat un număr total de 171 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și alți angajați ai instituțiilor abilitate să efectueze controale.