Totuși: Se fură lemne și se exploatează ilegal albiile rîurilor din Bistrița-Năsăud

659

Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj au acționat valea Ilvelor și valea Someșului pentru verificarea legalității transporturilor de material lemnos. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.000 lei, conform Legii 171/2010 și s-a confiscat peste 10 mc de material lemnos, fără documente legale, în valoare de aproape 3400 de lei.

De asemenea, s-a dispus confiscarea mijloacelor de transport cu care s-au efectuat transporturile ilegale de material lemnos, respectiv o autoutilitară și un atelaj.

Tot odată, Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă.

Astfel, s-a stabilit faptul că la data de 7 mai a.c.,  doi bărbați de 28 de ani, respectiv 38 de ani, ambii angajați ai unei firme, au efectuat lucrări de exploatare a nisipului şi pietrişului cu autoutilitarele societății, în albia râului Ilișua, în zona târgului de animale din localitatea Spermezeu.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă, prevăzută şi pedepsită de art. 57, alin. 2 din Legea minelor  nr. 85/2003.

foto: Inspectoratul Județean de Poliție BN