Transportul elevilor în județul Bistrița-Năsăud, în atenția polițiștilor

104

În perioada 24 februarie – 2 martie, polițiștii din Bistrița-Năsăud au desfășurat o acțiune care a vizat siguranța elevilor, fiind oprite pentru control autovehiculele destinate transportului școlarilor.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, la acțiune au participat polițiștii Biroului Siguranță Școlară, precum și cei ai structurilor rutiere, ai polițiilor orășenești și secțiilor rurale din tot județul.

”S-a acționat în domeniul transportului școlar de elevi și cel public de persoane, desfășurat pe traseele aflate în proximitatea unităților de învățământ sau care deservesc această categorie de unități. Verificările au fost efectuate pentru  diminuarea riscului de victimizare rutieră a elevilor, verificarea respectării normelor rutiere în vigoare de către conducătorii auto ai mijloacelor de transport anterior indicate, dar și cu privire la respectarea regulilor generale de prevenire a infecțiilor cu SARS-COV-2”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud într-un comunicat de presă.

În total, în perioada menționată, au fost verificate de polițiști 121 de microbuze școlare și 124 de mijloace de transport în comun, fiind instruiți cu privire la importanța respectării normelor rutiere, dar și a celor de limitare a infectărilor cu Sarv-Cov-2 190 de conducători auto.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat și sancțiuni.

”Astfel, au fost aplicate 115 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 19.175 de lei, din care 65 pentru abateri la regimul rutier, 2 pentru nerespectarea condițiilor care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier, 46 pentru nerespectarea Legii 55/2020 și 2 pentru abateri prevăzute de Legea 61/1991”, au adăugat reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

La acțiunile desfășurate au participat 294 de polițiști de la rutieră, ordine publică și siguranță școlară, 23 de polițiști locali și 59 jandarmi.