Trei persoane care au încălcat măsura de carantină, sancționate de forțele de ordine

223

Trei persoane au ost sancționate de forțele de ordine din Bistrița-Năsăud, după ce au fost depistate în timp ce încălcau măsura carantinării la domiciliu. Una dinter persoane a fost depistată de jandarmi, iar alte două ce polițiști. 

Jandarmii l-au găsit pe un bărbat recent întors din Austria la o casă de pariuri din orașul Năsăud.

Jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa au depistat un bărbat întors din Austria în aceste zile, care nu respecta măsura carantinării, conform prevederilor legale în vigoare. Acesta se afla alături de un prieten la o casă de pariuri din oraşul Năsăud şi a afirmat că nu a ştiut că trebuie să stea acasă timp de 14 zile pentru protecţia lui şi a celor din jur. Mai mult decât atât, aceştia nu purtau nici masca de protecţie”, informează Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Ambele persoane au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 3.000 de lei. Bărbatul recent întors din Austria s-a ales cu două sancțiuni – o amendă pentru nerespectarea măsurii de carantinare și una pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în vreme ce prietenul său s-a ales cu amendă pentru că nu purta masca de protecție.

De asemenea, alți doi tineri care încălcau măsura de carantinare au fost depistați de polițiști.

”În noaptea de 21/22 decembrie, în jurul orei 02.50, în cadrul verificărilor pentru respectarea interdicției privind deplasarea persoanelor în intervalul orar 23:00–05:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năsăud au depistat în trafic, pe bulevardul Grănicerilor din Năsăud, un tânăr din Nepos care a încălcat măsura carantinării la domiciliu. Carantina era impusă din data de 17 decembrie. Totodată, polițiștii de la Postul de Poliție Runcu Salvei au sancționat contravențional o tânără din Runcu Salvei care, în urma verificărilor efectuate, nu a fost găsită la domiciliu nerespectând astfel măsura carantinării, dispusă de către Direcția de Sănătate Publică, din data de 18 decembrie”, precizează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Cei doi tineri au fost sancționați contravențional, conform Legii 55/2020, cuantumul total al sancțiunilor fiind de 2500 de lei. În ambele cazuri a fost informat Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud, iar polițiștii le-au atras atenția cu privire la riscurile la care îi expun pe cei cu care intră în contact.