Ultima zi de şcoală, primele momente de vacanţă! Bucurie, aplauze şi multe flori pentru Şcoala Gimnazială “Enea Grapini” din Şanţ

1103

Vineri, 14 iunie, a sunat clopoțelul pentru ultima dată în acest an și la Școala Gimnazială ”Enea Grapini” din comuna Șanț. Ca la fiecare sfârșit de an școlar, cadrele didactice au tras linie pentru a vedea rezultatele acestei perioade, iar cei mai buni elevi și-au primit ”recompensele” în cadrul frumoasei festivității de premiere. În cadrul unei ceremonii publice ținute în impozantul Centru Cultural ”Dimitri Gusti”, sub privirile emoționate ale părinților și bunicilor, elevii merituoși și-au primit răsplata binemeritată.

Și cum, cât vedeai cu ochii, erau numai capete-ncoronate, e lesne de înțeles bucuria părinților și, mai ales, a dascălilor, că munca de un an a îmbrăcat straie așa de reușite. După cum a anunțat directorul școlii, profesorul Daniel Sasu, premiile în diplome și cărți au fost asigurate și de această dată Primărie și Consiliul Local. Cetățean de onoare al comunei Șanț, scriitorul Leon Iosif Grapini a venit la frumoasa festivitate pentru a premia din buzunarul propriu, cu câte 250 de lei, doi elevi cu rezultate meritorii în ale scrisului și aplecare spre lectură iar primarul Ioan Szabo a rostit un discurs emoționant ce a mers direct la sufletul celor prezenți în spațioasa sală.

Stimate  domnule director, stimate  doamne   şi domni,  iubiţi  copii, dragi părinţi

Azi este o zi specială în viaţa fiecărui elev, profesor, părinte, o zi cu emoţii şi bucurii.

Stimaţi profesori,  de multe ori se uită prea uşor de dragostea  şi profesionalismul de care aţi dat dovadă  de-a lungul activităţii  desfăşurate în şcoala șănţenilor. Cred că au fost momente  în care a-ţi suferit  pentru unele nereuşite  dar viaţa va dăruit  şi momente de bucurie  în care a-ţi simţit  că munca depusă la clasă  a dat roade.  De aceia la sfârşit de an şcolar  vreau să vă felicit  şi să vă mulţumesc în numele comunităţii pe care o reprezint  şi să vă asigur  de toată aprecierea şi consideraţia mea,  vă promit că voi fi alături de dumneavoastră  de fiecare dată pentru a menţine educaţia şcolară  la standarde înalte.          

Stimaţi părinţi,  educaţia fiecărui copil  reuşeşte să se facă cu sprijinul familiei. Niciodată  şcoala nu poate înlocui educaţia dată de părinţi  aşa cum se spune  “cei şapte ani de acasă”.  Vreau să mulţumesc tuturor părinţilor  pentru dragostea pe care o purtaţi  faţă de copii și dorinţa de a purta pe mai departe  obiceiurile şi portul popular în toate spectacolele organizate de şcoală.

Dragi copii, întotdeauna trebuie să ştiţi  că la baza pregătirii  şi educării voastre sunt implicate două instituţii fundamentale: una este familia şi a doua şcoala.  De aceea, vă doresc să conştientizaţi  că unde veţi merge voi  prin tot ceea ce veţi face  veţi reprezenta comuna Şanţ  şi familia din care faceţi parte şi, nu înainte  de a încheia, doresc să mă adresez elevilor din clasele a VIII-a  pe care îi  aşteaptă primul examen din viaţă. Acum 8 ani de zile era pentru prima data când aţi păşit  pe poarta şcolii cu inima strânsă, fără să cunoaşteţi pe nimeni. A trecut atâta timp  şi când vă veţi despărţi de colegii şi prietenii dragi rămân în viaţa voastră  foarte multe amintiri  şi clipe placate  pe  care nu le veţi uita niciodată. Toate lucrurile întâmplate  pe băncile şcolii  vor rămâne pururea în inimile voastre. 

Vă mulţumesc şi vă doresc să aveţi parte de examene uşoare în viaţă.  Niciodată să nu uitaţi  pe doamna educatoare, pe doamna învăţătoare  pe  domnii şi doamnele profesoare  care s-au străduit  să vă înveţe lucruri frumoase şi niciodată să nu uitaţi de unde aţi plecat.  Dumnezeu să vă binecuvânteze !”, a spus primarul Ioan Szabo.

Elevii se reîntorc în bănci pe 9 septembrie.