Un depozit de cherestea din localitatea Valea Mare a fost cuprins de flăcări

373
FOTO: Facebook Radu Sîrbu

Vineri seara, un incendiu de amploare a izbucnit la un depozit de cherestea de pe raza localității Valea Mare, comuna Șant, a anunțat Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud. 

Potrivit datelor transmise de ISU Bistrița-Năsăud, depozitul este situat în apropierea fondului forestier și există riscul ca flăcările să se extindă la pădure, dar și la alte câteva imobile din apropiere.

La fața locului intervin 7 echipaje de pompieri din cadrul ISU Bistrița-Năsăud, dintre care 6 sunt echipaje de stingere și unul este echipaj SMURD de prim ajutor, precum și 3 echipaje din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență din localitățile Șanț, Rodna și Maieru.

”Incendiul a fost găsit în faza de ardere generalizată la un depozit de cherestea, hală de gatere și hală de prelucrare a lemnului. Exista pericol de extindere la imobilele învecinate cu destinație locuințe unifamiliale, precum și la vegetația/fondul forestier din apropiere, însă primele echipaje de pompieri militari și voluntari ajunse la locul solicitării au reușit să protejeze vecinătățile (imobilele din zonă și fondul forestier). Incendiul este localizat. Hala depozitului construit din lemn s-a prăbușit. Nu sunt victime. Se lucrează pentru lichidarea tuturor focarelor”, a anunțat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

În acest moment, intervenția echipajelor pentru a lichida incendiul este în plină desfășurare.

FOTO: Facebook Radu Sîrbu