Unionistul George Simion și-a lansat candidatura pentru europarlamentare și la Bistrița. La eveniment a fost prezent Ioan Oltean și Dorin Dobra

795

Casa Argintarului a găzduit în această seară, de la ora 18.00, lansarea oficială a candidaturii unionistului George Simion, nume interzis în Republica Moldova. La eveniment au fost prezente mai multe persoane printre care și membrii filialei din Sângeorz Băi a Societății Culturale ”Ginta Latină”, președinte fiind părintele Ioan Bindean, dar și Traian Șorecău.

De asemenea, au stat lângă George Simion și fostul senator liberal Dorin Dobra, Dan Băbuțan, surpriza serii fiind Ioan Oltean, fostul lider democrat-liberal și parlamentar timp de cinci mandate, semnând pe lista de susținători ai unionistului George Simion.

       

Este important de știut:

George Simion, liderul mişcării unioniste din România şi din Republica Moldova, a decis să ducă mai departe mesajul european al Unirii şi va candida pentru un post de europarlamentar. George Simion merge acolo să reprezinte electoratul unionist, la moment rămas neacoperit la Bruxelles. George nu s-a înscris în nici un partid politic şi va acţiona ca şi candidat independent.

Candidatul mişcării unioniste la alegerile europarlamentare, George Simion, consideră drept inadmisibilă şi nejustificată alocarea de către Guvern a 100 de milioane de euro din bugetul de stat partidelor politice parlamentare, în dauna proiectelor pentru dezvoltarea României. De asemenea, George Simion atrage atenţia că suma uriaşă ar putea fi utilizată în campaniile electorale de anul acesta, iar condiţiile de înscriere în cursa electorală nu explică finanţarea la acest nivel.

“Nicăieri în Europa nu există aşa sistem de “recompensare” a partidelor politice. Din 100 de milioane de euro am putea plăti mai bine medicii, ca să nu mai fie nevoiţi să emigreze, am putea oferi olimpicilor, sportivilor şi inventatorilor susţinere materială, am putea opri depopularea satelor româneşti prin transformarea lor în sate europene, cu valorificarea potenţialului lor socio-cultural, am putea avea autostrăzi”, a declarat George Simion, candidat independent.

În Proiectul de buget de stat pentru anul 2019 au fost prevăzuţi la Autoritatea Electorală Permanentă 478.043.000 de lei pentru subvenţia partidelor politice, reprezentând o creştere de aproape 140% faţă de anul 2018.

 

George Simion se lansează în bătălia pentru un post de europarlamentar şi este un test pentru mişcarea unionistă să arate că ea contează cu adevărat. De acolo mesajul Unirii poate influenţa cancelariile occidentale dar mai mult decât atât… din poziţia de europarlamentar George Simion poate să se lupte cu mafia politică de la Chişinău. Se ştie că el are interdicţie de acces în Republica Moldova, deci practic timp de 5 ani nu mai poate să influenţeze decât de la distanţă societatea civilă de dincolo de Prut. De fapt acesta a fost principalul său argument în a lua această decizie: din poziţia de europarlamentar va fi imposibil să îi fie aplicată o interdicţie sau aceasta să fie menţinută şi astfel va putea să îşi continue misiunea. De asemenea în jurul său prin consilierii pe care îi va avea ca şi europarlamentar va putea să promoveze mesajul Unirii, căci până la urmă de aceea merge acolo, de aceea îl vor trimite românii acolo. George Simion va candida sub sloganul: ROMÂNIA, MARE ÎN EUROPA!