Unul dintre cei mai titrați antrenori de handbal din lume va prelua echipa CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

155
FOTO: Łukasz Grochała / newspix.pl

Unul dintre cei mai titrați antrenori de handbal din lume – danezul 𝗞𝗜𝗠 𝗥𝗔𝗦𝗦𝗠𝗨𝗦𝗘𝗡 – vine la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, au anunțat oficialii clubului.

După ce a calificat naționala Muntenegrului la Jocurile Olimpice și la cinci ani de la câștigarea trofeului Ligii Campionilor cu CSM București, Kim Rassmusen (48 ani) se întoarce în România, în Bistrița-Năsăud. Noul antrenor al Gloriei 2018 a fost nominalizat de Federația Internațională de Handbal – IGF la titlul ”Antrenorul anului” (2013, 2014 și 2016). De-a lungul carierei sale, Kim Rassmusen a mai fost selecționerul Poloniei și Ungariei, alături de poloneze jucând două semifinale ale Campionatului Mondial (2013 și 2015). A pregătit echipele Lyngby HK, Stavsten IF, Roskilde Handbold, CSM București și MKS Lublin. Tehnicianul deține licența EHF Master Coach”, se arată într-un comunicat de presă al clubului bistrițean.

Într-un interviu postat pe pagina oficială a clubului de pe o rețea de socializare, noul antrenor a afirmat că așteaptă cu nerăbdare să se alăture echipei.

”Este un proiect foarte interesant. Liga Română va fi extrem de grea anul viitor, cu multe echipe ce se vor lupta pentru primele locuri. Îmi plac aceste provocări, deci va fi foarte interesant. Atunci când echipa mea joacă la capacitate maximă, am o satisfacție uriașă, mai ales când avem o defensiv puternică portari buni, contraatacuri bune. Toate acestea îmi dau satisfacția că lucrurile pe care le pregătim chiar funcționează”, a spus noul antrenor.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a urat bun venit noului antrenor.

”Este o bucurie și o onoare ca unul dintre cei mai buni antrenori de handbal din lume, nominalizat de Federația Internațională de Handbal la titlul “Antrenorul anului”, să continue drumul Gloriei spre performanță. Te așteptăm la Bistrița-Năsăud, așteptăm ca, împreună cu întreaga echipă, să ajungeți în top”, a spus Moldovan.

Reamintim că fostul antrenor al echipei de handbal feminin – Horațiu Pașca – a fost demis de conducerea clubului bistrițean.

Antrenorul Horațiu Pașca, demis de la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud