Urmărire ca-n filme pentru prinderea unui șofer care nu a oprit la semnalele polițiștilor

155

Un bărbat care nu a oprit la semnalele efectuate de polițiști s-a ales cu dosar penal și este cercetat de oamenii legii și pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

„La data de 1 iulie a.c., pe raza localității Ocnița, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au desfășurat activități de supraveghere și control al traficului rutier. Polițiștii au procedat la efectuarea unui semnal de oprire pentru un autoturism ce se deplasa pe Drumul Județean 173 prin localitatea Ocnița, însă conducătorul acestuia nu s-a conformat, continuându-și deplasarea. În consecință, echipajul a început urmărirea autoturismului, acesta fiind blocat și oprit la scurt timp, pe un drum agricol pe raza aceleiași localități. Cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a fost identificat conducătorul autoturismului, respectiv un bărbat de 57 de ani din Ocnița”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind mai apoi condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei

Oamenii legii au întocmit dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și continuă cercetările sunt continuate în acest caz.