VIDEO: Amendamentul propus de Robert Sighiartău pentru creșterea alocației copiilor a fost votat în Parlament. El intră în vigoare din 1 martie 2019

524

Votul pozitiv pentru acest amendament propus de deputatul bistrițean Robert Sighiartău, secretar general al PNL, a fost dat în urmă cu puțin timp în Parlament. Astfel, alocațiile copiilor vor crește de la 84 la 150 de lei. Vot pentru au dat și doi parlamentari ALDE și doi parlamentari PSD, Varujan Vosganian cerând reluarea votului, doar că acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Reamintim că deputatul liberal Robetrt Sighiartău este inițiatorul acestui amendament în care spune că cei mici, cu vârsta până la doi ani, vor primi o alocație între 200 și 300  de  lei, în timp ce copiii care au peste doi ani, vor primi o alocație de 150 de lei.

” Victorie !!! Amendamentul meu cu majorarea alocațiilor a trecut ! E victoria românilor !!! Copiii vor avea alocații majorate de la 1 Martie !”, a scris Sighiartău pe facebook.

 

Majorarea va intra în vigoare de la 1 martie 2019. Sumele necesare vor fi incluse în bugetul Ministerului Muncii. Amendamentul  a fost adoptat cu 123 de voturi pentru, 119 de voturi contra și o abtinere