VIDEO: Aproape de finalul carierei, internaţionalul Adrian Crişan îşi anunţă retragerea din tenisul de performanţă

678

 

Aflat la Bistriţa pentru câteva zile, internaţionalul bistriţean Adrian Crişan, multiplu campion naţional şi European, ne-a vorbit despre viitorul său în tenisul de masă, dar şi cel personal.

Cine e Adrian Crişan? Are 39 de ani. 5 ediţii de JO la activ. E fost numărul 10 mondial în lumea răpită de ochii oblici. S-a bătut cu toţi greii tenisului mondial de la Jan Ove Waldner, Jean Philippe Gatien şi Saive, la Ma Long, Samsonov, Boll şi Ovcharov. Face parte dintr-o generaţie de excepţie alături de Andrei Filimon şi Constantin Cioti.

 Din 1997 a luat drumul străinătăţii, după ce fusese legitimat la CSM Bistriţa. A evoluat la patru cluburi germane, ultimul fiind Werder Bremen, între 2010-2015, iar în sezonul anterior a fost legitimat în Franţa, la Stella Sport La Romagne, unde va mai continua un an. Înaintea JO de la Rio ocupa locul 88 mondial în clasamentul ITTF, iar cea mai bună clasare a sa a fost în 2006, când s-a aflat pe 12.

Încă un an de contract în Franţa la Stella Sport La Romagne

“ La Bistriţa vin cu plăcere, iubesc acest oraş, iubesc oamenii, tenisul de masă de aici. Mai  am un an de contract cu cei de la Stella Sport La Romagne, după care mă gândesc serios să îmi pun paleta în cui. Da, chiar vreau să mă retrag. Am ajuns la 39 de ani, am participat la cinci Olimpiade, dar, deja, pun mai presus de performanţă şi medalii, glorie şi ce vine în urma ei, sănătatea mea”, spune Adrian Crişan.

Întrebat dacă tenisul de masă bistriţean are viitor, Crişan spune că există un mare potenţial.

 

Publicată de Alin Cordos pe Luni, 19 august 2019