VIDEO: ASFALTĂRI ȘI MODERNIZĂRI DE ÎNALTĂ CALITATE MARCA DIMEX 2000 COMPANY

3859

Drumul Național 17 D a fost în ultimii 27 de ani , poate, cel mai dificil traseu pentru locuitorii de pe valea Someșului Superior. Un etern subiect dezbătut și analizat de toți factorii decizionali dar și de cetățeni, motiv de dispute, de proteste, dar și de promisiuni electorale fără sfârșit.

Începând cu toamna anului 2017 lucrurile s-au schimbat și a început, în sfârșit reabilitarrea acestuia. Dacă până la această oră s-au finalizat lucrările pe tronsoanele  Năsăud- Feldru,Sângeorz-       Băi- Rodna. Societatea Dimex 2000 Company este cea care s-a ocupat de modernizarea acestora. Lucrările efectuate au fost făcute la standarde de calitate foarte ridicată, societatea oferind și o garanție de 5 ani pentru lllucrările efectuate.

Tot Societatea Dimex 2000 Company este cea care execută și lucrările la drumul Poarta Transilvaniei, lucrare care are termen de execuție de 18 luni, termen care va fi cu siguranță scurtat pentru că reprezetanții companiei au făcut din timp toate pregătirile necesare . Printre pregătiri este și deschiderea unei stații noi de betoane la Colibița tocmai pentru a putea asigura materialul necesar executării lucrărilor ce se impun pentru modernizarea drumului. În acest moment se lucrează intens pentru finalizarea investiției, aceasta fiind  finalizată în proporție de 90% iar în luna august aceasta urmeazăsă fie recepționată. Procesul de modernizare a fost unul complex și a implicat defrișări, construirea zidurilor de sprijin, foraje petru piloniisubterani care vor împiedica alunecările de teren. Resursele alocate pentru cele două proiecte sunt impresionante. Peste 300 de muncitori și 200 de utilaje lucrează pentru ca termenele și cerințele calitative să fie respectate.

În ceea ce privește utilajele folosite acestea sunt de ultimă generație folosite în general la construcția autostrăzilor, fiecare dintre buldozerele  și autogrederele folosite la această lucrare de anvergura sunt dotate cu GPS pe lame petru a avea o precizie milimetrică în executarea lucrărilor.

Faptul că  aceste proiecte pe care societatea Dimex 2000 Company  le execută corespund unor standarde foarte ridicate de calitate se datorează echipei tinere de ingineri care coordonează aceste lucrări, vorbim aici de ing Dan Scurtu cel care este responsabil de acest proiect și care ne-a declarat că în ciuda faptului că prețul la materiale a crescut simțitor, că salariul minim s-a mărit, ca apar tot mai multe cheltuieli care nu au fost prevăzute iar profitul tinde către zero ,nu are de gând să facă  rabat de la calitate iar firma rebrișoreană continuă să țină stindardul sus iar lucrările ce poartă semnătura Dimex 2000 Company să fie sinonime cu calitatea europeană. Nici în ceea ce privește proiectarea lucrurile nu au fost neglijate și un proiectant de formare nouă, tânăr și implicat este cel care asigură profesionalismul lucrărilor de proiectare. Macedon Adrian Scurtu este cel care are în grijă tot ceea ce înseamnă proiectarea la cele mai înalte stadarde calitative. Tocmai gândirea avangardistă și seriozitatea în proiectarea lucrărilor face ca societatea să câștige tot mai multe licitații și să execute tot mai multe lucrări. În ciuda faptului că ne-am obișnuit cu sloganul : lasă că merge și așa cei doi tineri ingineri refuză să îl aplice și pun calitatea pe primul loc, lucru de care ne-a convins și șeful de șantier inginerul Cătălin Partenie cel care este responsabil de buna funcționaare a lucrurilor și de implementarea proiectului.  În ceea ce privește partea de aducțiune de apă, canalizare și construcții civile un alt tânăr inginer Nuțu Scurtu este cel care se ocupă de ccalitate și de bunul mers al lucrurilor. Ca orice afacere și aceasta are nevoie de o bună gestionare a banilor, lucru de care se ocupă Neluța Lucreția Scurtu, un tânăr economist care are grijă ca lucrurile să decurgă corect iar bilanțul să fie permanent unul pozitiv, totul sub atenta supraveghere a celui carre a pus la începutul anilor  ”90 bazele afacerii ing  Nelu Scurtu.

Totuși societățiile care prestează servicii în acest domeniu se confruntă cu o mare problemă: lipsa materiei prime deoarece se primește foarte greu avizul de mediu pentru exploatarea carierelor de piatră și este o muncă infernală pentru a obține avizul Apelor Române pentru obținerea unui perimetru care să permit exploatarea balastrului astfel că societățiile care lucrează în județul Bistrița Năsăud sunt obligate uneori să aducă material primă din Constanța.

Reprezentantul Societatății Dimex 2000 Company declară că în acest ritm există posibilitatea ca să existe fonduri pentru lucrări dar acestea să nu poată fi executate tocmai din acest motiv.

În ceea ce privesște tronsonul  Sângeorz Băi -Maieru se așteaptă execuția lucrărilor de apă și canalizare iar modernizarea drumului este pusă pe lista de așteptare până când cei care executa lucrările de introducerre a apei își vor termina treaba, abia apoi se va putea reabilita și DN 17D. Totuși reprezentanți societății câștigătoare a licitației de modernizare a drumului își exprimă speranța că până în această toamnă lucrurile se vor clarifica și că se va putea înccepe lucrul și la drum în acest an mai ales că ei ,Societatea Dimex 2000 Company sunt pregătiți cu tot ceea ce însemnă logistică, personal și materie primă.

Din păcate nu la fel stau lucrurile peste tot mai ales dacă este să ne uităm la ritmul în care sa muuncit, sau mai bine spus nu s-a muncit pe tronsonul Ilva Mică-Lunca Ilvei, tronson unde din păcate lucrările au fost stopate până la desemnarea uuui nou costructor.Dimex 2000 Company sunt cei care ne fac să avem încredere în faptul că se poate lucra foarte bine și se pot executa lucrări de calitate superioară cu condiția să existe bunăvoință, implicare și grijă față de oameni.

Nelu Boldea