VIDEO: Pe ultima sută de metri a pregătirilor PRIMULUI TUR al alegerilor prezidențiale, prefectul Ovidiu Frenț își așteaptă înlocuitorul

1109

Pregătirile pe care le face Instituția Prefectului pentru reușita primului tur al alegerilor prezidențiale din punct de vedere logistic și organizațional au intrat pe ultima sută de metri.

În ceea ce privește înlocuirea sa din funcție după instalarea guvernului Orbvan la Palatul Victoria, Ovidiu Frenț spune că el este pregătit și că o asemenea schimbare este cât se poate de normal. Mai mult, Frenț săune că își dorește o predare firească dar și o discuție cu viitorul domn sau doamnă prefect: ” Eu mi-aș dori să am o predare firească, pe lângă formalitățile de depunere a jurământului, să am o discuție cu viitorul domn sau doamnă prefect, în care să-i spun care sunt activitățile importante în curs de desfășurare, cum este cea privind alegerile, cea privind pregătirea de iarnă, măsurile de ordine publică, dosarul pestei porcine africane, dosarul problemei urșilor și tot ce știți că s-a întâmplat în această ultimă perioadă și pe care cred că le-am gestionat destul de bine împreună cu colegii mei și aș vrea ca în continuare cei care vor veni să le gestioneze bine”.

Cu toate acestea, există semnale că o înlocuire a prefecților s-ar putea produce abia după oficializarea cifrelor rezultate în urma votului exprimat de români în primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, adică săptămânile viitoare.

 

Reamintim că: În perioada 04-05.11 a.c. au avut loc “Şedinţele de Instruire a Preşedinţilor și Locțiitorilor Birourilor Electorale ale Secţiilor de votare” de pe raza judeţului nostru, pentru instruirea și prezentarea atribuțiilor preşedinţilor/locțiitorilor celor 313 secţii de votare din Bistriţa-Năsăud, organizarea și desfășurarea cât mai eficientă şi realizarea în condiţii de legalitate şi siguranţă a alegerilor pentru Președintele României din 10 noiembrie 2019.

Aceste ședințe s-au desfășurat în Bistriţa, Beclean şi Năsăud și au fost coordonate de prefectul județului, Ovidiu Victor Frenț, și de subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea, care au mulțumit preşedinţilor și locțiitorilor secţiilor de votare pentru implicarea în această sesiune electorală.
„Suntem pregătiți pentru ca procesul electoral din această duminică să se desfășoare în condiții foarte bune. Pe raza județului Bistrița-Năsăud sunt organizate 313 secții de votare și pe această cale îi îndemn pe toți cetățenii cu drept de vot să își îndeplinească datoria civică fundamentală de a merge la urne, unde își pot exprima prin vot punctul de vedere.” – prefectul Ovidiu Victor Frenț.
A fost prezentat cadrul legal și s-au făcut și precizări privind operațiunile de finalizare a alegerilor și întocmirea Proceselor-Verbale de centralizare a voturilor și constatare a rezultatelor pentru secțiile de votare, s-au prezentat materialele necesare şi ghidul cu instrucţiuni, precum și Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV).

La şedinţa de instruire care a avut loc la Bistrița, au participat şi preşedintele BEJ,  judecător Berari Reghina Ioana, reprezentantul Autorității Electorale Permanente,  Maria Vlad, șeful Serviciului Financiar Contabil, Resurse Umane, Achiziții, Informatic și Administrativ, din cadrul Instituției prefectului județul Bistrița-Năsăud,  Dana Roman, directorul executiv al Direcției Regionale de Statistică Bistrița-Năsăud,  Mircea Luca Chira, șeful Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Bistrița-Năsăud,  colonelul Dumitru Forfotă,  cms. șef de poliție Moldovan Ioan Nicolae – Şeful Poliţiei Municipiului Bistriţa, col. Borșan Laurențiu, prim adunct al inspectorului șef din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean şi mr. Cristian Bucur,  Șef Inspectie Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa.

De știut:

Duminică în județul Bistrița-Năsăud vor fi deschise 313 secții de votare

Numărul alegătorilor la data de 18.03.2019, potrivit operaţiunilor curente efectuate la nivelul primăriilor în Registrul electoral şi a datelor furnizate de către Biroul Judeţean Bistriţa-Năsăud al Autorităţii Electorale Permanente este de: 262.386 alegători înscrişi în listele electorale permanente; 245.713 alegători posesori de cărţi de identitate.