VIDEO: SOLIDAR CU PREFECTUL DE HARGHITA, PREFECTUL OVIDIU FRENȚ I-A CERUT MINISTRULUI VELA SĂ ÎL DEMITĂ ȘI PE EL

872

Cererea mai puțin obișnuită a fost făcută în cadrul videoconferinței cu prefecții  pe care  ministrul de Interne, Ion Marcel Vela, a convocat-o astăzi pentru a verifica care este stadiul pregătirilor pe care Instituțiile Prefectului din întreaga țară le au cu privire la turul II al alegerilor prezidențiale.  La această videoconferință au participat prefectul Ovidiu Victor Frenț, subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea și membrii Comisiei Tehnice Județene, pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor, turul II.

Ovidiu Frenț: „Suntem în grafic cu toate acțiunile prevăzute, buletinele de vot şi materialele destinate votării au fost procesate. Transportul acestora este planificat pentru ziua de sâmbătă. Vreau să vă mulţumesc pentru aprecierile pe care le-aţi avut referitor la activitatea noastră în primul tur şi să le mulţumesc tuturor colegilor din instituţiile implicate în organizarea primului tur, pentru că din nou am fost pe locul întâi din ţară la finalizarea procesului electoral, lucrurile s-au desfăşurat foarte bine şi sper că așa va fi şi în continuare”.

 

Solidar cu prefectul județului Harghita

Prefectul și-a exprimat solidaritatea față de prefectul județului Harghita, în cazul ursului accidentat pe șosea. ”Vreau să vă spun că mă raliez celorlalţi colegi din ţară care se confruntă cu problema animalelor sălbatice, în special urși, şi aici vă fac propunerea de a face la Ministerul Mediului demersurile necesare pentru a se ridica restricţia de interzicere a vânării carnivorelor mari pentru că acesta este factorul care a generat în principal problemele care s-au soldat şi cu victime umane şi cu victime colaterale cum este colegul nostru, prefectul de Harghita. Nici eu n-aş fi putut să fac mai multe într-o astfel de situaţie. Suntem foarte mulţi prefecţi în această situaţie şi toată legislaţia subsecventă şi toate procedurile nu ne permit în acest moment să facem mai mult decât a făcut colegul nostru. De aceea, dacă îl veți demite pe colegul nostru, vă rog să mă demiteți și pe mine!
Sigur, propunerea concretă ar fi ca la nivelul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmerie să fie pregătit cel puțin un cadru care să urmeze un curs prin care să i se confere calificarea necesară pentru a putea tranchiliza un animal sălbatic. În situaţia în care suntem noi, astăzi, nimeni nu se poate apropia de un urs rănit pentru a-i administra tranchilizantul fără să-şi risca viaţa”, a transmis prefectul.

În altă ordine de idei, acesta a punctat și propunerile pe care le-a făcut în ultimii ani către conducerea Ministerului Afacerilor Interne pentru a se lua o decizie fermă împreună cu decidenţii politici de la nivelul parlamentului și guvernului în ceea ce privește numirea/demiterea prefecților. ”Ar fi bine să fie asumat dacă ne încadrăm în continuare în categoria înalţilor funcţionari publici, aşa cum ne-am asumat la aderarea în U.E. (aceasta fiind practica în țările Uniunii Europene), sau transformarea noastră în demnitari care, cum spuneţi dumneavoastră, vin şi pleacă odată cu guvernul, probabil la fel cum se va întâmpla şi cu noi. De aceea vă rog, indiferent de durata mandatului dumneavoastră, să faceţi toate demersurile în legătură cu acest subiect”, a conchis  prefectul Ovidiu Frenț.

Prefectul Ovidiu Frent in direct… despre cererea adresată ministrului de Interne…

Publicată de PRO BN TV pe Joi, 21 noiembrie 2019