Viermi descoperiți într-o cutie de lapte! Află unde s-a întâmplat acest lucru!

613

Incidentul este unul neobișnuit dar și izolat pentru școlile din județul Bistrița-Năsăud . Contextual, la Școala Gimnazială a Liceului Tehnologic ” Florian Porcius” din Rodna, în momentul desigilării unui bax pentru a se împărți laptele elevilor s-au identificat câteva cutii care aveam viermi.

A spus-o directorul școlii gimnaziale, prof. Vali Ganea, care a precizat că baxul respectiv a fost imediat retras (într-un bax sunt 21 de cutii triungiulare de lapte) și înlocuit cu un altul.

Conducerea școlii, așa cum era de așteptat, a informat Inspectoratul Școlar Județean care a retrimis la rândul său sesizarea către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, forul responsabil pentru derularea contractului din programul „laptele și cornul”, firma câștigătoare pentru furnizarea laptelui fiind Dorna Lactate SA.

Camelia Tabără, inspector școlar general: ” Noi am primit o informare din partea direcțiunii școlii, informare pe care am redirecționat-o către Consiliul Județean, deoarece ei gestionează contractul respectiv, iar eu nu cunosc clauzele. Noi am atenționat școala să nu distribuie lotul respectiv, să nu ajungă copiii în pericol. Noi urmărim doar componenta calitativă, iar din acest punct de vedere nu am mai avut situații de acest gen” .

Florin Moldovan, administrator Bistrița-Năsăud

Florin Moldovan, administratorul județului spune că, sesizarea a ajuns la CJ marți, 29 ianuarie și că lotul de cutii cu lapte infestat a fost retras, fiind vorba de un singur bax, ”care în timpul manipulării și a transportului de la sursă a cauzat o spargere a unei cuti mici de lapte care, fiind ușor alterabil, a dus la formarea acelor larve. A fost notificat furnizorul iar baxul respectiv va fi înlocuit”.

Precizăm că la nivelul județului Bistrița-Năsăud nu au mai fost raportate astfel de cazuri.