Viorica Dăncilă, singurul candidat anunţat la conducerea PSD. Radu Moldovan a cerut amânarea congresului din 29 iunie: ” Cred că așa era mai bine”

852

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit, joi, de la ora 11.00, iar subiectul principal de discuţie au fost pregătirile pentru Congresul din 29 iunie care va avea loc la Sala Palatului şi la care sunt aşteptaţi să participe între 3.000 şi 4.000 de delegaţi.

Prezent la reuniune, președintele PSD BN Radu Moldovan a spus următoarele: ” Eu am propus să mai amânăm puțin acest congres extraordinar, dar plenul și majoritatea a decis să facem congres. Le-am spus colegilor mei că e bine să facem niște cercetări sociologice, să mai vorbim cu oamenii, să vedem ce vor și cei care ne iubesc și cei care nu ne iubesc, poate așa puteam să avem o imagine mai clară a ceea ce avem de făcut de acum încolo. Nu a fost să fie , așa că pe 29 iunie venim la congres”.

Întrebat dacă va candida pentru o funcție în conducerea PSD, liderul social-democraților bistrițeni a spus că nu are nici cea mai mică intenție, nefiind interest de aceste funcții: ” Treaba mea e să dezvolt mai departe județul.Asta fac de șapte ani, asta voi face și în continuare”, a punctat Moldovan.

El a mai precizat faptul că, în scurt timp, va convoca o ședință lărgită a Comitetului Executiv Județean în vederea stabilirii delegaților ce vor lua parte la Congresul din 29 iunie: ” Dacă va există vreun coleg care să doresască să candideze la vreo funcție de conducere la nivel național, va avea toată susținerea noastră”, a conchis Radu Moldovan.

 

La CEX-ul de astăzi au mai fost prezenți și vicepremierul Daniel Suciu dar și deputatul Doina Pană.

 

Preşedintele interimar al PSD Viorica Dăncilă a afirmat că nu va merge cu o echipă în candidatura pentru şefia partidului, după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora premierul va face tandem la conducerea formaţiunii cu Marian Oprişan şi Niculae Bădălău.

„Da, eu sunt hotărâtă să candidez dar aceasta nu împiedică alţi colegi sau colege să candideze, sunt hotărâtă să candidez pentru că eu cred că pot să aduc echilibru în acest moment, pot să aduc consens şi pot să am o abordare care să unească organizaţiile PSD şi să dea un impuls fiecăruia ca să ne mobilizăm pentru alegerile prezidenţiale. Pentru că eu chiar cred că pot face acest lucru, iar dincolo de persoane este important ceea ce putem să facem în perioada următoare astfel încât PSD să câştige alegerile prezidenţiale”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul CEx, întrebată dacă este decisă 100% să candideze la şefia PSD.

Întrebată dacă îi va avea în echipă pentru funcţiile de preşedinte executiv şi secretar general pe Marian Oprişan şi Niculae Bădălău, dacă va fi aleasă, Dăncilă a răspuns: „Am auzit şi eu această versiune, este liber fiecare coleg să candideze şi fiecare colegă, eu nu voi merge cu o echipă, nu voi veni în faţa Congresului să spun eu candidez la preşedinţia partidului în condiţiile în care preşedintele executiv este X secretar general este Y. pentru că această abordare mi s-ar părea o abordare incorectă faţă de toate colegele şi toţi colegii mei. Lista este deschisă şi am aceeaşi susţinere pentru toţi colegii şi toate colegele. Eu am vorbit în numele meu şi sunt convinsă că cei care vor candida şi la preşedintele partidului şi la preşedinte executiv şi la secretar general sunt oameni de valoare şi care pot face faţă cu succes acestor funcţii”.

În spaţiul public au apărut informaţii că Viorica Dăncilă va avea în echipa de conducere, dacă va fi aleasă preşedinte al PSD pe Marian Oprişan şi Niculae Bădălău.

Referitor la subiect, Robet Negoiţă, primarul sectorului 3, a catalogat drept „un coşmar” echipa formată din Dăncilă-Oprişan- Bădălău, susţinând că Executivul este cel care timp de trei luni a furat banii primărilor.

Preşedintele interimar al PSD Viorica Dăncilă a declarat joi, după şedinţa CEx, că orice membru al formaţiunii poate fi testat, dacă îşi manifestă intenţia de a participa la prezidenţiale. Dăncilă a spus că aceleaşi reguli se aplică şi lui Şerban Nicolae sau Liviu Pleşoianu.

„Am vorbit despre moţiunea de cenzură care va fi votată săptămâna viitoare. Vom asigura cvorumul, dar nu se va vota. A fost o decizie luată prin vot şi care azi a fost discutată în CEx. Al doilea subiect pe ordinea de zi a fost Congresul. Am stabilit 4 grupuri de lucru pentru updarea programului de guvernare, pentru platforma PSD. Un grup de lucru pentru data Congresului, am stabilit datele când se vor desfăşura conferinţele judeţene şi de asemenea grupul de statut care a lucrat şi a venit cu propuneri în CEx. S-a discutat şi despre sondajele de opinie privind candidatura la prezidenţiale, epntru modul cum vom acţiona în perioada următoare. A fost un CEx în care fiecare coleg a avut posibilitatea să îşi spună propria opinie, pentru că aşa e în democraţie”, a declarata Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă Şerban Nicolae şi-a manifestat inenţia de a fi prezidenţiabil, aşa cum au delarat surse politice, Dăncilă a răspuns: „Aceeaşi abordare pe care am avut-o referitoare la Congresul PSD din 29 iunie, unde vom alege preşedintelee, preşedintele executiv şi secretarul general, acelaşi principiu îl vom aplica la candidaturile pentru prezidenţiale. Fiecare coleg îşi va exprima dorinţa, vom face sondaje, şi cel mai bine plasat în sondaje şi care va avea votul. Sigur, dacă vrea şi Liviu Pleşoianu. Fiecare coleg care va dori o candidatură, va fi inclus în sondaj”.

Senatorul PSD Şerban Nicolae şi-a anunţat, în şedinţa Comitetului Executiv de joi, dorinţa de a candida la alegerile prezidenţiale,

Şi Liviu Pleşoianu a anunţat, încă de anul trecut, că vrea să fie prezidenţiabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.