marți, septembrie 27, 2022
AcasăExternVolumul lucrărilor de infrastructură a scăzut cu -12% în primele trei luni...

Volumul lucrărilor de infrastructură a scăzut cu -12% în primele trei luni ale anului. În paralel, creștere de +21% pentru lucrările de construcții rezidențiale

-

Pe obiecte de construcții, INS indică un avans al lucrărilor de construcții din mediul privat, precum blocuri de locuințe și clădiri de birouri, și o scădere a volumului lucrărilor de infrastructură. Astfel: 

  • Volumul lucrărilor de construcții inginerești (de infrastructură) a scăzut cu -11,7%, ajustat în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primul trimestru față de aceeași perioadă a anului trecut. În martie, declin anual de -9,4% și de -2,7% față de februarie 2022. Scăderea, în contextul scumpirii materialelor de construcții și pe fondul unui număr mare de licitații blocate.
  • Volumul lucrărilor de construcții rezidențiale (de locuințe) a înregistrat o creștere de +21% față de T1 2021.
  • Volumul lucrărilor de construcții nerezidențiale (ex: de birouri), avans de +16% comparativ cu primele trei luni ale anului trecut. Doar în martie, creștere de +23%.

Datele Institutului Național de Statistică mai arată că:

  • În luna martie 2022, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna februarie 2022 ca serie brută cu +34%. Totuși, ca serie ajustată, a scăzut cu -0,6%.
  • În primele trei luni, volumul a crescut cu +4,1% (ajustat) față de primul trimestru din 2021.

SURSA: Facebook* Aplicația Biziday

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri