Vom avea parte de un Crăciun cu ploaie și lapoviță

489

În perioada Crăciunului, temperaturile, deși în scădere față de zilele anterioare, vor rămâne – în marea lor majoritate – peste cele specifice acestei perioade, iar maximele vor fi cuprinse, în general, între 0…12°C. Potrivit previziunilor meteo, noaptea de Ajun ne aduce un regim termic agreabil, cu temperaturi ce vor oscila între -2…7°C.

În ciuda temperaturilor destul de ridicate, atât în Ajun, cât și în cele 2 zile de Crăciun, precipitațiile vor fi frecvente în majoritatea regiunilor. Cu precădere în zonele montane, cantitățile de apă pot depăși local 15…25 mm, iar punctiform 40 mm. Treptat, la munte vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ; se va depune un strat de zăpadă local consistent. În zonele înalte, intensificările vântului vor fi puternice, determinând apariția viscolului.

În noaptea Ajunului, trecător în zonele deluroase din Transilvania și Maramureș – mai ales la altitudini de peste 500 m – ploile se vor transforma în lapovițe sau ninsori slabe și vor fi condiții de polei.