marți, noiembrie 29, 2022
AcasăSocialZeci de polițiști, jandarmi și silvicultori au acționat, în sistem integrat, pentru...

Zeci de polițiști, jandarmi și silvicultori au acționat, în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

-

La data de 4 august a., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și Biroului Județean de Poliție Transporturi Bistrița-Năsăud, în colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și Direcției Silvice Bistrița-Năsăud au acționat pe raza județului Bistrița-Năsăud, pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. La acțiunea desfășurată ieri, la nivel județean, au participat aproximativ 70 de polițiști, jandarmi și silvicultori.

Astfel, au fost efectuate 37 de controale, dintre care 4 controale pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării materialului lemnos, la depozite de material lemnos și 33 de controale care au vizat transporturile de material lemnos.

În total au fost oprite și verificate în trafic 132 de vehicule și au fost constatate, în flagrant delict, 7 infracțiuni: 2 pentru nerespectarea Codului Silvic (tăiere şi furt de arbori) și 5 la regimul rutier. 

Tot în cadrul acțiunii de ieri, au mai fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 21.740 lei, din care 10 la regimul silvic, conform Legii 171/2010, în cuantum de 11.000 de lei. Ca măsură complementară, a fost dispusă ridicarea în vederea confiscării a cantității de 17 metri cubi de materiale lemnos, fără documente legale, în valoare de 2.939 lei.

Celelalte au fost abateri rutiere, aplicate conform OUG 195/2002, în cunatum de 10.740 de lei, iar ca măsură complementară, a fost dispusă reținerea a 3 permise de conducere.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri