Zeci de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID; au fost depistate și 5 persoane care nu au respectat carantina

105

Poliţiştii din Bistrița-Năsăud, alături de reprezentanţii celorlalte autorităţi cu atribuţii de control, au aplicat, în ultimele 24 de ore, peste 20 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.000 de lei, în cadrul acţiunilor de verificare a modului în care sunt respectate măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, sancțiunile au fost aplicate în cadrul a 5 acțiuni punctuale de control.

Au fost desfășurate activități de verificare în zone aglomerate, gări, autogări, zonele pietonale, centre comerciale și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Totodată, au fost verificate peste 750 de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în zonele unde au fost desfășurate controale, 52 de operatori economici și 9 mijloace de transport persoane. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 5.000 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

De asemenea, oamenii legii au efectuat verificări și la persoanele asupra cărora s-au dispus măsuri de izolare sau carantinare. Astfel de controale au fost efectuate pe raza comunelor Mărișelu, Șieu, Șieuț,  Monor, Milaș, Teaca și Galații Bistriței.

Conform IPJ Bistrița-Năsăud, 5 persoane au fost depistate în timp de încălcau măsura de carantină, toate acestea fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 1.000 de lei fiecare.