Zi de naştere organizată la o pensiune din județ, stricată de jandarmi

544

O petrecere organizată la o pensiune din Bistrița-Năsăud, la care participau 13 persoane, a fost stricată de jandarmii bistrițeni, care au aplicat sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor impuse în contextul epidemiologic actual.

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Bistrița-Năsăud, cu sancțiuni s-a ales atât administratorul pensiunii, cât și o parte dintre persoanele care participau la petrecere, fiind sărbătorită o zi de naștere.

Jandarmii aflaţi într-o acţiune specifică de verificare privind respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii infecţiilor cu Covid-19, au identificat duminică, 8 noiembrie, la o pensiune, un eveniment privat la care participau 13 persoane. Jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa au aplicat o sancţiune de 3.000 de lei operatorului economic care a organizat evenimentul şi nu a ţinut cont de prevederile legale în vigoare. Totodată, au fost aplicate alte 9 sancţiuni persoanelor prezente la eveniment (1 amendă de 500 lei şi 8 avertismente scrise)”, se arată într-un comunicat al IJJ Bistrița-Năsăud.

Jandarmii bistrițeni atrag atenția că organizează acțiuni pentru prevenirea şi limitarea infectării cu noul coronavirus în fiecare zi și le solicită cetățenilor să țină cont de noile restricții care au intrat în vigoare la data de 9 noiembrie. În plus, azi-noapte au fost aplicate și primele sancțiuni pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației persoanelor pe timp de noapte.

”Au fost depistate 5 persoane care nu au respectat restricţiile de liberă circulaţie în intervalul 23.00-05.00. Acestora li s-au adus la cunoştinţă prevederile legale care intră în vigoare începând cu data de 09.11.2020, ora 00:00, conform noilor măsuri instituite ca urmare a modificărilor şi completărilor aduse prin HG nr. 935/2020, cei în cauză fiind sancţionaţi cu avertisment scris”, mai precizează IJJ Bistrița-Năsăud.