luni, august 8, 2022
AcasăSocialZi liberă de 1 iunie, miercuri, pentru elevi, profesori și părinți. Câte...

Zi liberă de 1 iunie, miercuri, pentru elevi, profesori și părinți. Câte zile mai sunt până se încheie anul școlar și până încep examenele naționale 2022

-

Ziua de 1 iunie 2022, care pică miercuri, este zi liberă nelucrătoare pentru elevi, profesori și părinți, conform Codului Muncii. Vezi în articol și când se încheie cursurile anului școlar 2021-2022.

Ziua internaţională a copilului a fost stabilită în 1954, fiind numită Ziua Universală a Copiilor, care se celebrează la 20 noiembrie, în fiecare an, promovând colaborarea internaţională şi conştientizarea problemelor copiilor din întreaga lume, dar şi dezvoltarea bunăstării acestora, conform site-ului www.un.org.

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) marchează această zi la 20 noiembrie, data la care au fost adoptate Declaraţia Drepturilor Copilului în 1959 şi Convenţia asupra Drepturilor Copilului, în 1989. Convenţia stabileşte o serie de drepturi ale copiilor, între care dreptul la viaţă, la sănătate, la educaţie, la joacă, la viaţă de familie, protecţie împotriva violenţei, scrie site-ul organizației. Convenţia stabileşte o serie de drepturi ale copiilor, între care dreptul la viaţă, la sănătate, la educaţie, la joacă, la viaţă de familie, protecţie împotriva violenţei, informează agenția de presă Agerpres.

Prin Rezoluţia nr. 836, adoptată la 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a ONU a recomandat ca toate ţările să instituie o Zi a copilului şi a sugerat guvernelor ca această zi să să fie celebrată de fiecare ţară la o dată pe care o consideră potrivită.

În România, Ziua internaţională a copilului este sărbătorită la data de 1 iunie, ca şi în alte aproximativ 50 de ţări. Totodată, alte peste o sută de ţări celebrează o zi a copilului la date diferite, mai notează Agerpres.

La 16 noiembrie 2016, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii prin care este modificat Codul muncii prin declararea zilei de 1 iunie – Ziua Copilului ca sărbătoare legală în care nu se lucrează. Astfel, din 2017, ziua de 1 iunie este nelucrătoare.

Când se încheie anul școlar 2021-2022 pentru fiecare an de studiu. Câte zile mai sunt până încep examenele naționale 2022

EduPedu.ro a scris recent că, pe 10 iunie, se încheie cursurile pentru majoritatea elevilor și copiilor din sistemul educațional din România, conform calendarului oficial al anului școlar 2021-2022. Este vorba despre copiii de grădiniță, elevii din învățământul primar, toți elevii din clasele V-VII și toți elevii din clasele IX-XI de la liceu. Fără ultima zi, cea de 10 iunie, aceștia mai au 8 zile de cursuri.

Pentru un număr semnificativ de elevi, cei din ani terminali, cei din învățământul profesional și din școlile postliceale și de maiștri – cursurile se vor termina fie mai devreme, fie cu câteva săptămâni mai târziu. Cei care studiază pentru calificarea “asistent medical generalist” sunt ultimii care pleacă în vacanță, peste aproape trei luni.

  • Elevii din clasa a XII-a/a XIII-a au încheiat cursurile pe 27 maiProbele de Bacalaureat 2022 au loc în perioada 6-23 iunie. Fără ziua de azi, 29 mai, au rămas 8 zile până la prima probă de competențe din cadrul sesiunii de BAC 2022 iunie-iulie.

Poți citi articole cu sfaturi despre probele de competențe BAC 2022 aici: pentru TIC (competența digitală), dar și pentru competențele lingvistice – limba francezălimba engleză.

  • Elevii din clasa a VIII-a încheie cursurile pe 3 iunieEvaluarea Națională 2022 are loc pe 14-17 iunie. Fără ziua de azi, 29 mai, mai sunt 16 zile până la prima probă, proba scrisă la Limba și literatura română.
  • Pentru grupele de grădiniță și celelalte clase (școala primară, clasele a V-a – a VII-a și a IX-a – a XI-a), cursurile se încheie vineri, 10 iunie.

SURSA: edupedu.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri