Ziua Fermierului la Silivașul de Câmpie. Liderii ALDE BN au vorbit despre agricultură iar primarul Ioan Cămărășan a oferit 55 de premii

947

Căminul cultural din comuna Silivașu de Câmpie a fost, de curând, gazda, primei ediții a Zilei Fermierului din Podișul Transilvan. La eveniment au luat parte agricultori din comunele vecine cu Silivașu de Câmpie, Urmeniș, Milaș sau Sânmihaiul de Câmpie, dar și din localități megieșe cu județul Bistrița-Năsăud: Crăiești sau Sânpetru din Mureș. De asemenea,  firmele cu profil agricol au prezentat în fața fermierilor sisteme de mașini, semințe de înaltă productivitate, îngrășăminte, erbicide, echipamente de depozitare și alte asemenea. A fost organizată și o tombolă la care cei prezenți au putut câștiga produsele expuse. Potrivit primarului Ioan Cămărășan, au fost puse la ”bătaie” 55 de premii în valoare de 12 mii de lei.

   

La Silivașu de Câmpie au fost prezenți: Ioan Țintean, președinte al ALDE Bistrița-Năăsud, secretarul de stat în MInisterul Agriculturii, Sorin Roșu Mareș, senatorul Ioan Simionca, Vasile Bugnar, vicepreședinte ALDE Bistrița-Năsăud, Constantin Brașoveanu, secretar al  ALDE și  Vasile Moldovan, consilier municipal și vicepreședinte al organizației municipale ALDE Bistrița.

 

Așa cum a fost de așteptat,  Ioan Țintean, Ioan Simionca  Sorin Roșu Mareș și Vasile Moldovan au vorbit în fața celor prezenți de agricultură, de evenimentul organizat de Ioan Cămărășan. În fața fermerilor, Sorin Roșu Mareș a prezentat toate proiectele derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și i-a atenționat asuptra termenului limită de depunere a cererilor pentru subvenții care este data de 15 martie: ” Nici un minut mai târziu”, a punctat Mareș.

 

Pe durata manifestării, fermierii au adresat întrebări oficialilor prezenți, pe probleme de administrație, investiții de interes județean, politici guvernamentale pentru ei și inițiativele parlamentare.