Zona centrală a Bistriței va fi împodobită ”aşa cum se cuvinte” pentru sărbătorile de iarnă, susține primarul Ioan Turc

57

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că oraşul va fi împodobit ”așa cum se cuvine” pentru sărbătorile de iarnă, administrația locală alocând o sumă ”generoasă” pentru componenta de iluminat festiv.

Primarul a precizat că, pe lângă instalaţiile existente, municipalitatea va închiria și altele noi. 

”Sărbătorile de iarnă, pe componenta iluminatului festiv, vor arăta foarte frumos. Zona centrală a oraşului va fi împodobită aşa cum se cuvinte. Vrem să-i bucurăm pe oameni, să simtă într-adevăr că sunt sărbători. Este şi motivul pentru care am alocat o sumă generoasă. Faţă de sub 200.000 lei, anul trecut, anul acesta am alocat 400.000 lei. Aici vreau să fim foarte exact: prin contractul pe care-l avem cu Elba, această societate urmează să monteze piesele pe care Primăria le are în proprietate şi care sunt depozitate, dar pentru ca oraşul să arate totuși îmbrăcat în haine de sărbătoare, vom şi închiria anumite ornamente. Mergem pe această soluţie pentru că eu cred că în fiecare oraşul trebuie să arate altfel, diferit, să-i surprindă pe oameni. Puteam merge pe varianta de a cumpăra, dar asta însemna să ne repetăm în fiecare an”, a declarat Ioan Turc într-o conferință de presă. 

Primarul a mai spus că în zona centrală va fi împodobit un brad artificial și, totodată, pe perioada sărbătorilor de iarnă, în proximitatea Bisericii Evanghelice va fi amplasat și patinoarul sintetic. După sărbătorile de iarnă, patinoarul urmează să fie mutat într-o altă locație. 

În ceea ce privește evenimentele culturale organizate cu prilejul sărbătorilor de iarnă, edilul Bistriței a completat că acestea stau sub semnul pandemiei de COVID-19, organizarea lor depinzând de evoluția situației pandemice. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.