joi, iulie 11, 2024
AcasăSocialÎn cursul zilei de ieri, 10 iulie, pompierii salvatori au gestionat 1.939 situații de...

În cursul zilei de ieri, 10 iulie, pompierii salvatori au gestionat 1.939 situații de urgență înregistrate la nivel național

-

În cursul zilei de ieri, 10 iulie, pompierii salvatori au gestionat 1.939 situații de urgență înregistrate la nivel național, cele mai multe dintre acestea fiind în zona București – Ilfov (494), urmată de județele Mureș (145)Argeș (135) și Cluj (129).

În acest interval de timp, echipajele SMURD au derulat 1.411 misiuni, dintre care 1.408 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și 3 pentru descarcerare. În urma acestor intervenții, peste 1.400 de persoane au fost asistate medical.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru stingerea celor 202 incendii izbucnite în diverse zone ale țării, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale.

Din totalul acestora, un procent de aproximativ 70% îl reprezintă arderile de vegetație, suprafața de teren afectată fiind de peste 1.000 ha!

Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, colegii noștri au intervenit la 326 de operațiuni în sprijinul comunităților, printre care se numără salvarea persoanelor din medii ostile vieții și alte situații de urgență care puteau pune în pericol viața și bunurile cetățenilor.

Totodată, în intervalul 10.07.2024, ora 07.00 – 11.07.2024, ora 07.00, în contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, pompierii militari au acționat în 11 localități din 7 județe (Botoșani, Buzău, Galați, Ilfov, Neamț, Timiș și Vrancea) și în municipiul București, pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea.

În acest interval de timp, din cauza precipitaților abundente, pompierii au intervenit în sprijinul populației pentru evacuarea apei din 2 curți, un subsol și de pe 4 străzi.

De asemenea, din cauza vântului puternic, salvatorii au intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 8 imobile, cât și pentru degajarea a 80 de copaci și 2 stâlpi de telefonie prăbușiți. În urma acestor evenimente, 42 de autoturisme au fost avariate.

Printre alte informații relevante menționăm faptul că, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 11 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, 6 dintre acestea privind manifestarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase, în județele Bacău, Botoșani, Galați, Neamț, Vrancea și Vaslui, iar 5 au semnalat prezența animalelor sălbatice (urși), în județele Brașov, Covasna și Suceava.

În continuare, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Pentru a afla mai multe informații utile despre cum să preveniți sau cum să reacționați în cazul producerii unei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați aplicația de mobil DSU, disponibilă, gratuit, din App Store și Google Play!

Sursa: https://igsu.ro/Media/Stire/5027?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR07cuN7ZgbVx8DlUSvfBlF8q_1YbalY4Rcqd7LuT2GISDN77CI8v9g4ZdI_aem_c4YttgQP2ynsnVG9gfpt2g

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri